top of page

Webbutvecklaren: “Målet är att ha kul genom hela processen”
För drygt ett år sedan fick Henry Öhman anställning som frontend-utvecklare på AM System i Skellefteå. Nu njuter han varje dag han går till jobbet. “Vi har en stressfri, seriös och trevlig arbetsmiljö”, säger han.


Titel: Frontend-utvecklare på AM System, i Skellefteå

Utbildning: Gymnasieingenjör och Systemutvecklare IT, via Lexicon


Varje morgon börjar medarbetarna med en “daily stand-up”.

– Det betyder inte att vi genomför en Standup-show, utan att vi ställer oss upp och berättar om vad vi gjorde igår och hur dagens planering ser ut. Förutom det lägger vi stor vikt vid att prata med varandra om hur vi mår och även om saker som ligger utanför själva arbetet, berättar han.


Henry Öhman arbetar i utvecklingsteamet. Det består av fem personer och de har ett agilt arbetssätt, där de arbetar med sprintmål.

– Vi arbetar efter “Scrum-metoden" med arbetssprinter. En arbetssprint är två veckor och inom den tidsramen rymmer vi planering, utveckling och utvärdering. Fördelen med korta iterationer är att en tidsrymd kortare än fyra veckor är lättare att överblicka. Det gör både planeringen enklare och möjligheten att förändra större, säger han.

Företaget har byggt upp en öppen och flexibel organisation där medarbetarna har stort ansvar över både sin egen och företagets utveckling. Arbetet passar den som vill få saker gjorda och fatta beslut utifrån kundens bästa.

– Vi ligger ständigt i framkant och utvecklas hela tiden.


Sätter guldkant på arbetsmiljön

För fem år sedan byggde AM System ett nytt kontor mitt i centrala Skellefteå. Här är allt genomtänkt in i minsta detalj och designen toppmodern. Kunder och medarbetare välkomnas i fikarummet som andas av lyx.

– Det som gör mig mest stolt över min arbetsplats är, förutom mina fantastiska kollegor, det fina kontor och den härliga arbetsmiljön som vi har. Sedan känner jag självklart stolthet över det jag får bidra med i och med den produkt vi erbjuder.


" En arbetssprint är två veckor och inom den tidsramen rymmer vi planering, utveckling och utvärdering"

På AM System tror man på att lägga lite extra på att skapa miljöer och situationer som medarbetarna trivs i. Det kan betyda en exklusiv kaffemaskin, väldesignad belysning, eller möjligheten för alla att vara med i kreativa projekt såsom filminspelningar, podcasts och evenemang.


AM System har en lång historia. De har funnits i över 30 år och erbjudit en molntjänst långt före ordet blev något alla började använda. Företagets väg framåt har alltid varit lugn, genomtänkt och utifrån vad som blir bäst för kunderna. I dag finns de förutom i Skellefteå, även i Umeå och Borås.


Företaget växer ständigt och är just nu i behov av ny kompetens.

– Vi är i slutskedet med att anställa en testare/support och kommer även att anställa en informationssäkerhetsansvarig framöver, avslutar Henry Öhman.Tre egenskaper som är bra att ha som frontend-utvecklare:

  1. Att vara nyfiken. För att utveckla den bästa produkten är det en förutsättning att man är nyfiken och har viljan att lära sig.

  2. Vilja att utvecklas. Man ska vara öppen för förändringar och ständigt sträva framåt.

  3. Det är viktigt att tidsestimera. Det vill säga beräkna ungefärlig tidsåtgång åt projekt.


Comments


bottom of page