top of page

Viktor på Brokk: “Här finns inga begränsningar i karriärmöjligheterna ”
För Viktor Jäder, 32, var arbetet som hydraulikansvarig på Brokk klart redan innan han tog examen. “Det var själva produkten som lockade mig mest att söka hit”, säger han.


Titel: Hydraulikansvarig på Brokk i Skellefteå

Utbildning: Högskoleingenjör med inriktning maskinteknik


Brokk är världens ledande tillverkare av fjärrstyrda rivningsrobotar och jobbar hela tiden med att utveckla och förbättra sina maskiner för att tillgodose kundens behov.


Föll för produkten

För Viktor Jäder var det just Brokks produkt som lockade honom till att söka sig till företaget.

– Jag tycker att vi har en spännande produkt. Jag gillar även att Brokk inte är så fyrkantigt, utan det är ett innovativt och dynamiskt företag. Det är också snabba puckar från idé till beslut, vilket gör det till en rolig och utvecklande arbetsplats.


"Vi har en jäkla fokus på produktutveckling "

Oändliga möjligheter

För den som vill utvecklas inom företaget är Brokk ett bra karriärsalternativ.

– Det finns enorma möjligheter att utvecklas inom karriären på Brokk. Det finns inga begränsningar i karriärmöjligheterna här, menar Viktor Jäder och fortsätter:

– Vi har många olika kompetenser på företaget och det är inte svårt att hitta ett intressant jobb här. Vi är ett lyhört företag och det finns det möjlighet att individanpassa.


“Alltid något nytt på G”

Dagarna som civilingenjör på Brokk ser aldrig likadana ut.

– Ena dagen kan det vara beräkningar av något projekt, nästa dag att testa på en maskin och tredje dagen att ha möten med leverantörer.

Jobbet blir väldigt varierat tack vare att Brokk ständigt anpassar sina rivningsrobotar till nya marknadskrav, nya utmaningar och nya applikationer.

– Brokk är verkligen ett superhäftigt innovativt företag. Vi har en jäkla fokus på produktutveckling och det är alltid något nytt på gång här.
4 egenskaper som är bra att ha i yrket:


Helikopterperspektiv. Som hydraulikansvarig på företaget är det bra att kunna ha en god överblick över avdelningen som helhet för att kunna driva projekt framåt.


Samarbetsvillig & självständig. Det är viktigt att både kunna arbete i grupp och att vara självständig och kunna ta egna beslut.


Lösningsorienterad. Som för alla ingenjörer gäller det att vara inriktad på att lösa de olika problem som ständigt uppkommer.


Comments


bottom of page