top of page

Skogsekonomen:“Jag älskar balansen mellan kontorsarbete och arbete ute på fält"

Efter gymnasiet var Erik Grafström sugen på att plugga något där han kunde kombinera ekonomi med något grönt - det landade i en jägmästarexamen. Nu har han fått en tjänst på redovisningsbyrån Ludvig & Co och titulerar sig som rådgivare inom skog.Titel: Rådgivare inom skog på Ludvig & Co

Utbildning: Skogsvetenskap och jägmästarexamen vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet.


– Vi har en otroligt bra gemenskap och det är verkligen toppen att arbeta här. Alla uppmuntrar och hjälper varandra för att lyckas, säger han.


Direkt efter examen fick Erik Grafström en instegstjänst på Ludvig & Co, och började då som junior rådgivare.

– Att jag kunde börja med en instegstjänst var en av de saker som lockade mig att söka till företaget. Det var ett väldigt bra upplägg, jag fick mycket tid i början till att i lugn och ro känna mig för och testa olika arbetsuppgifter, samtidigt som jag fick väldigt mycket stöd från mina kollegor.


Något annat som lockade honom till att jobba på Ludvig & Co var att få kombinera praktiskt arbete ute på fältet, med kontorsarbete.

– Det är ganska fifty-fifty blandat kontorsarbete med arbete ute på fältet. Jag börjar ofta dagen med att jobba vid datorn, sedan på eftermiddagen kan det antingen vara ett gårdsbesök eller ett besök ute i skogen där jag träffar fastighetsägare för att titta på skogen, sammanställa och värdera.

– En annan fördel med jobbet är att jag får styra arbetet mycket själv.


På kontoret i Umeå arbetar runt 25 personer inom olika roller. Ludvig & Co är en av Sveriges största redovisningsbyråer och erbjuder ekonomitjänster som bokföring och deklaration. De arbetar även med skatterådgivning, affärsrådgivning, juridik och fastighetsförmedling.

– Det jag är mest stolt över med mitt jobb är mina kollegor och den stora och breda kunskap vi kan erbjuda.


Eriks tre viktigaste råd för att lyckas inom branschen:


1. Var öppen och ödmjuk, särskilt som ny på arbetsplatsen. Då är chansen störst att du lär dig och får ut mesta möjliga.


2. Visa intresse för det du gör och välj en arbetsplats där du får uppgifter som du brinner för.


3. Det är viktigt att ha en vilja att utvecklas och tycka om att lära sig nya saker, då det är en ständigt föränderlig bransch.


Comments


bottom of page