top of page

Produktdesignern: “Här stannar jag gärna fram till pensionen”
David Resoluth, 29, har arbetat på Once Upon sedan 2017 och är företagets fjärde anställda.

I dag jobbar omkring 40 personer på företaget och siktet är inställt på att fortsätta växa i raketfart.

“Jag känner mig stolt över att utveckla en produkt som ger verkligt värde för kunden, säger han.


Yrkestitel: Produktdesigner på Once Upon

Utbildning: Kandidatexamen i informationsdesign, inriktning informativ illustration, vid Mälardalens högskola


På Once Upon arbetar David Resoluth med att utveckla en användarvänlig app för att skapa fotoböcker. Han har varit med på resan i princip sedan företaget grundades och till en början hade han väldigt många olika uppgifter. Först utvecklade han det visuella utseendet på appen och sedan även funktionen. Samtidigt arbetade han lite med marknadsföring. Nu har han nischat in sig, vilket inneburit att han fått en specialistroll som produktdesigner.


Satsar på en välmående arbetsgrupp

Företaget har satsat mycket på att skapa en hälsosam företagskultur. Här tror man på allas förmåga att, utifrån sitt eget jag, ha friheten och ansvaret att skapa sin egen bästa arbetssituation.

– Vi har en väldigt öppen och transparant företagskultur och det finns ingen hierarki. Vi är ett härligt och peppigt gäng, säger han.


Företaget erbjuder de anställda på många förmåner. Exempelvis ett generöst friskvårdsbidrag, sjuklön från första sjukdagen, möjlighet att jobba på distans och personaloptionsprogram.


Once Upon strävar efter en trygg, omtänksam miljö som ger alla utrymme att vara sig själva hela tiden. Tanken är att om du känner dig fri och har roligt på jobbet så är det lättare att känna passion och ansvar för det du gör.

– På Once Upon behöver man inte vara rädd för att misslyckas. Företaget ser inte ett misslyckande som en motsats till att man kommer lyckas i längden.


Arbetar i team

På arbetsplatsen är de anställda uppdelade i olika team som ansvarar för olika områden, samtidigt som de samarbetar mellan teamen. Varje team består av fem till sex personer.

– Det fungerar väldigt bra att arbeta i team och det känns lagom att vara fem till sex personer i varje, då hinner man kommunicera med alla, menar han.


Inom produktutveckling finns fyra olika team. Dessa är “Discovery” som arbetar med upptäckt och introduktion till tjänsten, “Curation”, som arbetar med hantering av innehåll före skapandet av fotoboken, “Creation” sköter redigering, layout och bilder, medan “Order fulfillment” tar hand om arbetet från varukorg till att kunden har sin bok i handen. Utöver produktutveckling finns det en marknadsavdelning och ett team för customer care.


Behöver vara öppensinnad

På Once Upon arbetar teamen i arbetssprintar om två veckor. Inom den tiden finns utrymme för planering, utveckling och utvärdering.

– Fördelen med att ha relativt korta arbetssprintar är att man vågar ta ut svängarna mer eftersom det inte kan innebära så stora risker under så kort tid, menar han.

I arbetet som produktdesigner behöver man vara öppensinnad och flexibel i tanken.

– Det kan ofta vara så att man har en plan och sedan visar det sig att den tar en helt annat riktning, det måste man vara öppen för.

Något som ger David Resoluth extra drivkraft är att nöjda kunder ofta hör av sig till företaget för att berätta hur nöjda de är.

– Det ger en energi att fortsätta utveckla produkten och göra den ännu bättre.

Det är roligt att jobba med en produkt som är så uppskattad, säger han.


Flyttar till nya lokaler

Företaget har många nyheter på gång. Förutom att de håller på att utveckla appen för att det ska bli möjligt att ladda upp bilder från datorn och att kunden ska kunna förhandsgranska sina fotoböcker på webben, håller de på att utveckla “Drag and drop” i bokmenyn.

En annan funktion som David redan varit med och utvecklat är att det ska gå att lägga till bildtexter i fotoböckerna.

– Det har varit en funktion som efterfrågats bland kunderna.


I vår lämnar Once Upon de anrika lokalerna på Storgatan och flyttar in i nyrenoverade lokaler vid Stadsparken, mitt i centrala Skellefteå. Lokalerna ligger i gamla Hjorten.

– Vi ser fram emot att flytta in i de nya lokalerna. Många har under lång tid arbetat hemifrån på grund av pandemin. Det blir en nystart att få flytta in i nya lokaler och förhoppningsvis har alla möjlighet att vara på plats då.


– Jag trivs fantastiskt bra. Det här är mer än bara en arbetsplats. Jag stannar gärna kvar här fram till pensionen, avslutar David Resoluth.


Comments


bottom of page