top of page

Kommunikatören: “Vi har många spännande saker på gång under 2022”

Under det senaste året har antalet anställda på Nordik nästintill fördubblats. Det kommande året väntar nya produkter, nya kontorslokaler och nytt lager, samtidigt som företaget firar 20 år.

“Vi är ett glatt gäng med mycket humor som jobbar här”, säger kommunikatören Pernilla Sundberg.


Yrkestitel: Digital kommunikatör på Nordik Distribution

Utbildning: Kandidatexamen i data- och systemvetenskap, Stockholms universitet


Efter att ha bott i Stockholm några år valde Pernilla Sundberg, 27, att flytta tillbaka till hemstaden Lycksele för en anställning som digital kommunikatör på Nordik Distribution. Företaget är distributör för en rad stora varumärken inom jakt- och fordonsbelysning.

– Jag har alltid varit kreativ och har en stor passion för att fota, filma och skriva, samtidigt som jag har ett friluftsintresse. När tjänsten kom ut kändes det som att den skulle passa mig perfekt även fast det inte var exakt vad jag studerat till, säger hon.


En stark teamkänsla

Nordik Distribution expanderar snabbt. Under det senaste året har sex nya personer anställts och nu arbetar 15 personer på huvudkontoret i Lycksele. Företaget har förutom det anställda säljare runt om i landet.

"Nu har vi satt upp ett mål att vi medarbetare ska göra en resa ihop."

Pernilla Sundberg beskriver att de är ett sammansvetsat team som hjälps åt även mellan avdelningarna.

– Vi är ett väldigt glatt och hjälpsamt gäng. Det är mycket humor och vi är skämtsamma på en bra nivå. Många här är målinriktade och just nu har vi satt upp ett mål att vi medarbetare ska göra en resa ihop.


Planerar flöden i sociala medier

På marknadsavdelningen arbetar Pernilla tätt ihop med en marknadskommunikatör. Hennes arbetsuppgifter består i att uppdatera företagets sociala medier, planera flöden i sociala medier, se vilka nyheter som finns inom bolaget och göra utskick till kunder, samt extern kommunikation och marknadsföring. Just nu håller hon även på att, med hjälp av ett annat företag, ta fram en ny hemsida till företaget.

– Jag älskar att jag får använda mig av min kreativitet i mitt yrke. I arbetet med den nya hemsidan kan jag även dra nytta av min utbildning, säger hon.


Blickar fram emot ett händelserikt 2022

Under det kommande året händer mycket nytt på företaget. Bland annat kommer de att få in nya spännande produkter i sortimentet.

– Nästa höst har företaget funnits i 20 år och det kommer vi fira med något slags kundevent och öppet hus. Vi kommer även i samma veva att flytta in i våra nya kontorslokaler som just nu håller på att renoveras. Det känns jättekul. Vi är många i personalen som är idrottsintresserade och vi kommer bland annat att få ett stort gym i de nya lokalerna. Vi på marknadsavdelningen kommer att få en fotostudio så att vi kan leverera ännu mer egenproducerat material.


Viktiga egenskaper i arbetet som digital kommunikatör:

  • Att ha en analyserande förmåga. Man måste kunna analysera marknaden och se vad det är som fungerar.

  • Kreativ. För att skriva, fota och filma på ett bra sätt gäller det att ha ett kreativt tänk.

  • Hitta nya lösningar. Sätten att kommunicera digitalt utvecklas ständigt och det gäller att hänga med i utvecklingen, anpassa sig och hitta nya sätt att kommunicera för att nå ut till målgruppen.


Comentarios


bottom of page