top of page

Kavin landade drömjobb på Vitec: “Här värnar man verkligen om medarbetarna”


Stark fikakultur, bra sammanhållning och stora utvecklingsmöjligheter. Ingenjören Kavin Chu trivs ypperligt som utvecklare på Umeåföretaget Vitec. “Det är den bästa arbetsplatsen jag varit på”, säger han.


Yrkestitel: Utvecklare och programmerare på Vitec i Umeå.
Utbildning: Högskoleingenjör inom elektronik vid Umeå universitet.

Kavin Chu fick sitt drömjobb våren 2020. På software-företagets huvudkontor i Umeå jobbar han med ett 80-tal kollegor. Och lovordar sin arbetsgivare.

På Vitec värnar man verkligen om medarbetarna på ett väldigt bra sätt och lägger stor vikt vid personalens välmående. Det är också kul att fler unga har börjat komma in på företaget. Genomsnittsåldern bland medarbetarna ligger på runt 40 år, berättar han.


Företaget startade i Umeå i maj 1985, sedan dess har det växt explosionsartat och i dag har företaget 1 400 medarbetare i Norden och Nederländerna och kunder i hela Europa.


“Jag jobbar 80 procent som utvecklare och 20 procent som scrum master. Det är en perfekt kombo.”

På Vitec jobbar man i team. Kavins medarbetare sitter utspridda över hela Sverige, men de har möten där alla är med.

På måndagar och torsdagar har vi morgonmöte där vi går igenom sprinten och tar upp eventuella hinder i ett tidigt skede, och på onsdagar samlas alla på kontoret. Jag jobbar 80 procent som utvecklare och 20 procent som scrum master. Det är en perfekt kombo, menar Kavin.


Byter kontor “perfekt läge”

2024 flyttar kontoret till centrala Umeå och blir granne med Sagagallerian.

Vi ser verkligen fram emot att få flytta in i nya lokaler och kommer få ett perfekt läge.


Kavin har märkt att det verkligen går att göra karriär inom företaget.

Jag har en kollega som gått från utvecklare till gruppchef. En annan kollega gick från utvecklare, till mellanchef och vidare till vd på ett av Vitecs bolag. Det finns alla möjligheter att utvecklas och klättra inom företaget.


Kavin listar 5 största fördelarna med att jobba på Vitec:


1. Stark fikakultur.

På Vitec finns det en stark fikakultur. Vi har fikarast både på för- och eftermiddagen och då brukar vi alla samlas för en trevlig fikastund.

2. Satsar på friskvård.

På Vitec satsar man på personalens hälsa. Det anordnas ofta aktiviteter för alla som exempelvis skidåkning, slalomåkning, löpning och cykling. Vi har även ett förmånligt friskvårdsbidrag på 5000 kronor och just nu har vi dessutom ett bra avtal med Iksu.

3. Bra balans mellan arbete och fritid.

Man känner att man är ledig då man är ledig. Det är inget arbete som man behöver ta med sig hem efter arbetstid och det finns en bra balans mellan arbete och fritid.

4. Sammanhållningen.

Det är en otroligt bra sammanhållning i företaget, vilket kan vara ett resultat av att man bland annat satsat på gemensamma aktiviteter och fikaraster, men även att man arbetar i team.

5. Möjlighet att jobba remote.

Det är ett fritt jobb och det finns möjlighet att jobba remote. Det kan vara en stor fördel för att få ihop vardagspusslet.


Om Vitec

Vitec är ledande inom vertical software och har sitt ursprung och huvudkontor i Umeå. Företaget utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer.

Vitecs produkter finns i en mängd verksamheter såsom apotek, banker, bilverkstäder, fastigheter, sjukvård och undervisning.Comments


bottom of page