top of page

“Har alltid haft en dröm att få jobba på North Kingdom”


För Lisa Granlund, 29, och Anton Nystedt, 26, har drömmen om att jobba på North Kingdom funnits med sedan barnsben.

Och för mindre än ett år sedan slog drömmen in.

“Vi kan inte tänka oss en bättre arbetsplats.”


Namn: Lisa Granlund

Utbildning: Programmet för medie- och kommunikationsvetenskap vid Umeå universitet, samt kurser i Art Direction vid Berghs School of Communication

Yrkestitel: Junior Graphic Designer


Namn: Anton Nystedt

Utbildning: Civilingenjörprogrammet i interaktion och design vid Umeå universitet (2 år)

Yrkestitel: Developer


Direkt man kliver in i North Kingdoms kontor i centrala Skellefteå andas det design, kreativitet och nytänkande. Här är det högt i tak både bildligt och bokstavligt.

– Vi har en väldigt förlåtande företagskultur. Vi stöttar, pushar och inspirerar varandra. Alla här är extremt kreativa och vi är ett glatt och positivt gäng, berättar utvecklaren Anton Nystedt.

På företaget arbetar man teambaserat, där teamen består av talanger från 15 olika länder runt om i världen. Lisa och Anton är båda anställda på huvudkontoret i Skellefteå. Där jobbar i dag 15 personer i blandade åldrar.


De inviger North Kingdoms akademi

Den mångfaldigt prisbelönta digitala designbyrån North Kingdom jobbar med några av världens mest kända varumärken: Disney, Google, Supercell, Minecraft och LEGO. Förutom i Skellefteå har de även kontor i Stockholm, Göteborg och Barcelona, vilket gör att det sammanlagt jobbar 64 personer på designbolaget.

– Jag har alltid sett upp till North Kingdom. Som barn blev man såklart imponerad över att de har kunder som Disney, säger designern Lisa Granlund och ler.


De båda är de första att ingå i akademin på North Kingdom, vilket innebär att de under ett år går under upplärning.

– Det är ett jättebra sätt att komma in i företaget. Man får gå bredvid någon som är erfaren och lära sig. Man känner inte samma stress och press som man annars kan göra som ny på jobbet. Med tiden får man sedan egna projekt på sidan av, beskriver Lisa.Satsa på en gedigen portfolio

Om du är student och går i tankarna på att söka jobb i deras bransch har de två viktiga tips att dela med sig av:

– Skapa en portfolio och visa en bredd av det du har gjort. Företagen tittar ofta mer på portfolio än betyg, tipsar Lisa.


Anton tipsar om att visa intresse för företaget och arbetsuppgifterna.

– Det säger mycket om dig om arbetsuppgifterna är sådant du även sysslar med på din fritid. Då visar du att det verkligen är din passion, snarare än om du bara gjort minsta möjliga för att just så pass få godkänt i din utbildning, menar han.


Kreativiteten flödar

Arbetsdagarna består i kundmöten och interna möten, koda och designa.

– Vi har också retrospektiva möten där vi tittar tillbaka på det vi gjort, reflekterar, utvärderar, ger feedback och tar lärdom till framtiden. Och inspirationsmöten där vi delar med oss av idéer och kunskaper till varandra, berättar Anton.


På företaget jobbar de i olika projekt och arbetar på olika sätt beroende på vad det handlar om.

– Man hittar sitt sätt att jobba på. Vi lägger ner väldigt mycket tid på varje projekt och är väldigt noggranna. Kvalitet är det viktigaste hos oss och vi gör om flera gånger tills det blir perfekt, säger Lisa.


Alla medarbetarna är väldigt kreativa och nytänkande.

– Det kan göra att diskussionerna runt fikabordet spårar iväg och slutar med med de mest otroliga planerna, säger Anton och skrattar högt.


Startar innovationshub

Företagets VD Maria Berggren håller regelbundet möten med medarbetarna där hon lyfter allt bra som de anställda har gjort.

– Det betyder jättemycket att få feedback från vår VD. Jag blir även superboostad när mina kollegor tycker att jag gjort bra ifrån mig och av att få nöjda kunder, säger Lisa.

– Jag kände mig som mest stolt vid releasen av ett projekt för Supercell. Vi fick otroligt fin respons och det värmde ända in i hjärtat, berättar Anton.


Nytt är även att North Kingdom startar en innovationshub under namnet Greenhouse. I satsningen ska man utforska framtidens realtidsteknik, digital konst och gaming.

– Här kommer vi testa nya tekniker som kommer vara aktuella i framtiden. Vi gillar att alltid ligga i framkant när det kommer till nya tekniker, berättar Lisa.


Bra egenskaper att ha för att jobba på North Kingdom:

  • Kreativ

  • Problemlösare (om man jobbar som utvecklare)

  • Ha öga för detaljer

  • Noggrann med det man skapar

  • Perfektionist


Förmåner på North Kingdom:

  • Pensionsbidrag

  • Privat sjukförsäkring

  • Påfyllning av föräldraledighet

  • 5 000 kronor i friskvårdsbidrag

  • Flexibla arbetstider


Comments


bottom of page