top of page

Elin tog sig till toppen på snabbväxande discgolfbolagetElin Simonsbacka, 32, klättrade snabbt i karriären på Latitude 64.

När hon klev in på företaget för sex år sedan delade hon tjänsten som ekonom med att packa discar - i dag har hon en ledande roll på företaget som växer i raketfart.


Yrkestitel: Ekonomichef på Latitude 64.

Utbildning: Civilekonomprogrammet vid Umeå universitet.


Latitude 64 är företaget som gått från 20 till 120 anställda på sex år.

– Vi är ett företag med växtvärk kan man säga. Det medför en del utmaningar att växa i den takt vi gör, men det är framförallt otroligt kul och spännande.


Hon har fått vara del av en otrolig expansionsresa och titulerar sig i dag som ekonomichef.

– Jag är stolt över att ha fått förtroendet att vara med och leda företaget framåt. Jag är stolt över det vårt företag åstadkommer och den utveckling vi gör, säger hon.


Skellefteåföretaget är världsledande producent av discar som används av discgolfare. Latitude 64 grundades 2005 av fyra discgolfkompisar som från start höll till i en källare på 16 kvadratmeter i Bergsbyn. Alla grundarna finns i dag kvar i bolaget och det lilla hobbyprojektet har växt till en stor industri som gör affärer i USA och hela Europa.


Lockades av att kunna påverka

Efter examen jobbade Elin Simonsbacka två år på en redovisningsbyrå i Lövånger. Hon är uppvuxen Bergsbyn och har spelat discgolf sedan många år tillbaka, och fick därmed upp ögonen för Latitude 64.

– Det lockade att få ta mycket eget ansvar, möjligheten att komma med egna initiativ och utvecklas. Man har ganska fria tyglar här. Om man vill påverka så finns möjligheten till det. Det är viktigt att ha ett eget driv för att jobba här. Sedan är det ett otroligt härligt gäng medarbetare här.


Hon berättar att företagskulturen präglas av mycket frihet under ansvar, att det är högt i tak och att alla anställda har möjligheten att vara med och påverka.

– Vi är ett relativt ungt företag, många som jobbar här är i 20-årsåldern och fördelningen mellan män och kvinnor är ganska jämn, men vi har något fler män, berättar hon.


Nya lokaler på Solbacken

Stora förändringar är på gång. Vid årsskiftet flyttade delar av företaget till nya lokaler på Servicegatan 13, som ligger just intill Solbackens handelsområde, samtidigt som de behåller lokalerna på Hedensbyn.

– Vi håller just nu på att planera hur vi ska inreda de nya lokalerna. Vi vill skapa en attraktiv arbetsplats med en trivsam känsla.


Latitude 64 anställer främst maskinoperatörer, lagerarbetare, men även verksamhetsutvecklare och IT-personal. Hon tipsar om att ta personlig kontakt om man är intresserad av en tjänst.

– Ring hit. Presentera dig väl och visa att du är peppad och brinner för företaget.

Nytt för i år är att två internationella investerare har gått in som majoritetsägare i bolaget.

– Det kommer innebära att det kommer ännu fler nya tjänster hos oss, säger hon.Om Latitude 64

  • Är störst i Sverige inom tillverkning av sportprodukter.

  • Nominerade till Årets tillväxtföretag på Alvargalan 2022.

  • Ingår i en koncern med fyra bolag. Koncernmoderbolaget är Mountain Village AB.

  • Hade en nettoomsättning på drygt 249 miljoner under 2021. Resultatet är på drygt 50 miljoner.

  • Har ett eget tävlingsteam som vunnit flera VM-guld.

Comments


bottom of page