top of page

Advokaten:"Här samlas höga ambitioner med tankar om en hållbar arbetssituation"


Anton Strandberg, advokat och delägare på Ahlgrens Advokatbyrå

Den prestigelösa stämningen, de höga ambitionerna och möjligheten att kombinera arbetet med småbarnsliv. En kombination som får advokaten Anton Strandberg att trivas på jobbet.


Titel: Advokat och delägare i Ahlgrens Advokatbyrå

Utbildning: Juristexamen vid Umeå universitet


De senaste sex åren har Anton Strandberg varit anställd på Ahlgrens, med kontor i Umeå och Skellefteå. För två år sedan blev han delägare. 

– Man behöver inte söka sig någon annanstans om man har höga ambitioner. Ahlgrens har ett väldigt gott rykte så det kändes spännande när de hörde av sig och frågade om jag sökte jobb.


Anton Strandberg läste juristutbildningen i Umeå och gjorde sin tingsmeritering på Skellefteå tingsrätt. Efter en period på advokatbyrå i Stockholm flyttade han tillbaka till Umeå där han arbetade som fiskal i hovrätten. Men 2017 började han på Ahlgrens och arbetar nu på Skellefteåkontoret tillsammans med fem andra medarbetare.

– Det är jätteroligt. Att vara advokat är utvecklande och varierande. På Ahlgrens samsas höga ambitioner med tankar om en hållbar arbetssituation. De flesta på byrån, däribland jag, kombinerar arbetet med småbarnsliv. Och det fungerar jättebra tycker jag.


Frihet under ansvar

Advokatyrket är relativt flexibelt, berättar Anton Strandberg. De anställda har frihet under ansvar. Firman har bekostat utrustning till hemmakontoret för den som vill.

– Det är perfekt att kunna jobba hemifrån i början av dagen om jag till exempel ska på förhandling i rätten vid nio. Eller kunna avsluta hemma om jag kommit tillbaka till Skellefteå efter en tjänsteresa. 


Under året hittar de gärna på aktiviteter för medarbetarna.

– Vi har under de senaste åren åkt till fjällen på vårvintern och på hösten har vi en konferens. Det finns givetvis även friskvårdsbidrag och andra förmåner för de som jobbar här.


Ahlgrens Advokatbyrå är en fullservicebyrå. Anton Strandberg jobbar främst med affärsjuridik. Men byrån är liten och man täcker upp för varandra. 

– Alla drar sitt strå till stacken. Är vår administratör sjuk så får vi hjälpas åt att ta emot våra klienter och se till att allt flyter på som det ska.


En klassisk dag för Anton Strandberg börjar på kontoret. Han är för det mesta i Skellefteå, men en dag i veckan eller varannan vecka är han på annan ort.

– Jobbar man med tvister och avtal är det mycket tid på kontoret med mejl och telefonsamtal. Det blir också fysiska möten och förhandlingar. Då blir det lite match, vilket är roligt.


Anton Strandberg tycker att man inte ska vara rädd för att visa ambitioner som nyexaminerad jurist.

– Våga ta för dig och sök tjänster på advokatbyrå. Är det något du vill göra så försök nå dina mål.


I framtiden hoppas Anton Strandberg jobba kvar som delägare.

– Det är sällan någon slutar hos oss och Ahlgrens Advokatbyrå firar faktiskt 80 år i år. Jag vill fortsätta utvecklas och tillvarata mina klienters intressen på bästa sätt och det kan jag göra här. Om tio år kanske vi har lyckats etablera kontor på fler orter men det viktigaste är att alla fortsätter att trivas bra.
Comments


bottom of page