top of page

5 tips: Så maxar du studietiden i Umeå

Nya vänner, tentaplugg och roliga festkvällar.

Att plugga på universitetet ska vara roligt.

Studentkåren delar med sig av sina bästa tips för att maxa din studietid i Umeå.


Studietiden är för många ett glatt minne som du bär med dig resten av livet. Låt det bli så för dig med och maximera studietiden i Umeå. Oavsett om du är nyinflyttad eller har bott i Umeå hela livet så bjuder studentlivet på massor av nya äventyr.


Studentlivet är mer än bara föreläsningar och nudlar. Under den här tiden kan du lära känna massor av nya människor och knyta värdefulla kontakter för livet. Som ny student har du dessutom chansen att starta om och göra ett gott första intryck. Att aktivera sig i kåren är ett utmärkt tillfälle för nya roliga möten med härliga människor.

– Som student ska man inte vara rädd för att upptäcka världen utanför universitetsområdet, tipsar Matilda Munter, kårordförande för NTK-kåren på Umeå universitetDet är inget nytt att man som student inte badar i pengar. Ett tips för att få ut så mycket som möjligt av studietiden som fattig student är att planera ekonomin. Se till att utnyttja studentrabatterna du får med Studentkortet och du kan spara hundralappar, eller till och med tusenlappar varje månad. Känner du ändå att pengarna inte räcker till så finns det en hel del extrajobb i Umeå som riktar sig just till studenter.Kårordförande för NTK-kåren på Umeå universitet Matilda Munter delar med sig av sina bästa tips för att hacka livet som student i Umeå.


1. Ta vara på Studenthälsan på Umeå universitet

Hälsan är alltid det viktigaste du har.

– På Umeå universitet finns Studenthälsan där du kan få hjälp med både din fysiska och psykiska hälsa. Ta vara på din hälsa och möjligheten att få råd, stöd och hjälp med den på plats på universitetet, tipsar Matilda Munter.


2. Köp en cykel

– Alla cyklar i Umeå, även på vintern, berättar Matilda Munter.

Med cykel tar du dig lätt runt överallt i tio-minutersstaden Umeå. Du sparar på både miljön och plånboken genom att låta bli bilen eller bussen, samtidigt som du får gratis träning på köpet.


3. Se till att få dagsljus

Vintertid faller mörkret på i Umeå och soltimmarna blir väldigt få.

– Se till att få dagsljus medan solen är uppe under vintern, även om det är molnigt. Det finns även dagsljuslampor man kan prova om man blir deprimerad av mörkret. Det gäller kanske främst internationella studenter och studenter från södra Sverige som inte är vana vid mörkret.


4. Upptäck världen utanför universitetsområdet

– Om man är student och bor på till exempel Ålidhem kan man få en förvrängd bild av verkligheten och tro att allt som är mer än fem minuters cykeltur bort är utom räckhåll. Det finns massor av roliga saker att upptäcka längre bort, som handelsområden och inte minst i centrala stan. Våga vistas utanför universitetsområdet.


5. Gå med i studentkåren

Det finns många fördelar med att gå med i studentkåren.

– Man måste vara kårmedlem för att komma in på studentpubarna, förutom Origo men då är det mycket dyrare om man inte är medlem. Som medlem stödjer man även kårens viktigaste arbete som är att utveckla och förbättra utbildningen och agera facklig företrädare till studenter.


Comments


bottom of page