top of page

5 tips: Så maxar du studietiden i Skellefteå

Nya vänner, tentaplugg och roliga festkvällar.

Att plugga på universitetet ska vara roligt.

Studentkåren delar med sig av sina bästa tips för att maxa din studietid i Skellefteå.

Studietiden är för många ett glatt minne som du bär med dig resten av livet. Låt det bli så för dig med och maximera studietiden i Skellefteå. Oavsett om du är nyinflyttad eller har bott i Skellefteå hela ditt liv så bjuder studentlivet på massor av nya äventyr.


Studentlivet är mer än bara föreläsningar och nudlar. Under den här tiden kan du lära känna massor av nya människor och knyta värdefulla kontakter för livet. Som ny student har du dessutom chansen att starta om och göra ett gott första intryck. Att aktivera sig i studentföreningen är ett utmärkt tillfälle för nya roliga möten med härliga människor.

Robin Kvarnlöf flyttade från Luleå till Skellefteå för att plugga. Han går nu sitt andra år på spelutbildningen Project Manager for IT and Games.

Robin Kvarnlöf

– Som student är Skellefteå en lätt stad att komma in i och lära känna nytt folk om man bara bjuder på sig själv och engagerar sig. Jag var först skeptisk till nollningen på grund av de skräckhistorier man hört från andra städer, men efter andra dagen var jag hooked. Det var mycket fokus på teambuilding och genom studentföreningen har jag nu utvecklat ett brett nätverk, berättar han.


Det är inget nytt att man som student inte badar i pengar. Ett tips för att få ut så mycket som möjligt av studietiden som fattig student är att planera sin ekonomi. Se till att utnyttja studentrabatterna du får med studentkortet och du kan spara hundralappar, eller till och med tusenlappar varje månad. Känner du ändå att pengarna inte räcker till så finns det en hel del extrajobb i Skellefteå som riktar sig just till studenter.

Här är fler tips på hur du maxar ditt liv som student i Skellefteå:


Robin Kvarnlöf, vice ordförande i Studentföreningen Campus Skellefteå, delar med sig av sina bästa tips för att hacka livet som student i Skellefteå.


1. Utvidga ditt kontaktnät.

Skellefteå har ett litet Campus, vilket gör det möjligt att lära känna alla som går på skolan.

– Studentlivet blir roligare när du lära känna många människor. Både de som snöat in sig på samma område som dig själv, men även personer med helt andra intressen. På Campus i Skellefteå finns en bra blandning av människor. Det är ett liten och gemytlig skola och vi har många aktiviteter tillsammans vilket gör att man hinner känna alla om man vill, säger Robin Kvarnlöf.


2. Köp en cykel.

Med cykel tar du dig lätt runt överallt i tio-minutersstaden Skellefteå. Du sparar på både miljön och plånboken genom att låta bli bilen eller bussen, samtidigt som du får gratis träning på köpet.


3. Utnyttja bostadsgarantin.

– Skellefteå är en av få städer som erbjuder bostadsgaranti för studenter. Baracklägenheterna har billig hyra och ligger just intill Campus, säger Robin Kvarnlöf.

Om du inte trivs med att bo trångt och dela kök, samtidigt som du inte stått flera år i Skebos bostadskö, så är ett tips att ligga på hos de privata hyresvärdarna och hålla utkik på Facebook där det finns grupper för bostadsförmedling i Skellefteå.

4. Besök studentpuben.

Skellefteå Campus har en egen studentpub som drivs av frivilliga studenter.

– Här är det alltid trevlig stämning och eftersom många flyttat hit från andra städer så är många öppna för att hitta nya bekantskaper. Studentpuben är en utmärkt plats för det ändamålet, tipsar Robin Kvarnlöf.


5. Gå med i studentföreningen.

– Det finns massor av undersektioner till studentföreningen och garanterat någon som passar just dig och ditt intresse.

Studentföreningen anordnar massor av aktiviteter, som till exempel tv-spelskvällar, brädspelsträffar och filmkvällar. Du kan hitta Studentföreningen Campus Skellefteå på Facebook.


Comments


bottom of page